Veikala nosaukums

Daži komentāri par veikala nosaukuma izvēli, ja nu gadās, ka šo blogu lasa kāds, kas tieši šobrīd domā par veikaliņa izveidošanu Etsy.

Ja ir zināms, kas tiks pārdots veikaliņā, kāda būs galvenā tehnika vai izejmateriāls, tad ir vērts padomāt par attiecīgā vārda iekļaušanu nosaukumā, piemēram, jewelry, crochet, vintage, pottery, glass utt. Tas var noderēt tādās Etsy daļās, kā forumos un komandās, kurās redzams tikai nosaukums un avatars. Potenciālajam pircējam būs vieglāk saprast, kas tiek pārdots. Tā ir arī lielāka brīvība avatara izvēlē.

Man šķiet, ka labāk ir izvairīties no vārda factory. Iespējams tas ir stilīgi, taču factory made ir pretstats handmade. Līdzīgi riskants Etsy kontekstā ir arī manufacturer – liek domāt par rūpnieciska apjoma ražošanu nevis roku darbu.

Noteikti vajadzētu pārbaudīt vārdu pareizrakstību un pievērst uzmanību arī vārdu secībai un pieraksta formai. Dažas lietas angliski tomēr dara savādāk nekā latviski. It kā pašsaprotami, taču Etsy var sastapt visādus brīnumus.

Etsy šobrīd ir pieejama ilgi gaidītā iespēja nomainīt veikala nosaukumu, taču jārēķinās, ka vecais nosaukums tevi var vajāt visnegaidītākajās vietās. Piesakoties Etsy komandās līderi saņem ziņu ar veikala iepriekšējo nosaukumu. Dažreiz tas kļūst redzams arī forumos un diskusijās. Arī izlašu (treasury) veidotāji pirms izlases saglabāšanas redz veco nosaukumu. Ir redzēts, ka vecais nosaukums lepni gozējas pat Etsy Finds ziņu lapā, kurā visi tā kāro iekļūt. Un Google jau arī visu tik ātri neaizmirst. Jācer, ka ar laiku tas mainīsies.

Veikala nosaukums

Komentēt