Īsi par SEO Etsy veikaliņam

Viena no lietām, ar ko nodarbojas bibliotekāri (sveicieni bijušajiem kolēģiem!), ir aprakstu veidošana elektroniskajos katalogos, rūpējoties par to, lai reiz plauktā ielikto vēlāk varētu arī atrast.

Darinājumu pārdošana internetā ir nedaudz līdzīga. Ieliekot savu preci virtuālā veikala plauktā, jārada iespēja pircējam to atrast vai citiem vārdiem – jāparūpējas par SEO (search engine optimization vai latviski – meklētājprogrammu optimizāciju).

Etsy gadījumā tas nemaz nav tik sarežģīti, jo programmētāji jau daudz ir izdarījuši, un tev tikai dažās svarīgās vietās jāieraksta pareizais teksts. Un pareizais teksts ir trīs atbildes uz vienu jautājumu – kas tas ir, ko tu pārdod?

Veikaliņa piepildīšana sākas ar preču ievietošanu. Tās arī ir pirmās atbildes. Ievietojot preci, lodziņos item title un description jāieraksta, kas tas ir. Auskari? Kleita? Māla vāze? Ar rokām austs paklājs? No lauciņa description Google ņem vērā pirmās 160 rakstu zīmes, tāpēc apraksts jāsāk ar svarīgāko. Un svarīgākais ir atbilde uz jautājumu, kas tas ir. Vēlams sastāvoša no vairāk nekā viena vārda.

Otrā atbilde ir par preču grupām (sections). Sadalot pārdodamās preces pircējam saprotamās loģiskās preču grupās, atkal jāatbild uz jautājumu, kas tas ir, un atbildes jāraksta kā sections nosaukumi. Rotaļlietas? Adītas cepures? Kaklarotas? Garas kaklarotas? Īsas kaklarotas?

Trešā atbilde ir par veikaliņu kopumā. Jāaizpilda divi lodziņi – shop title un shop announcement (tur atkal svarīgs ir sākums – pirmās 160 zīmes). Kas tas ir, ko tu pārdod? Rotas? Ziepes? Bērnu apģērbs? Rotas, ziepes un bērnu apģērbs? Lodziņa nosaukums shop title ir maldinošs – tā ir vieta, kur rakstīt, ko tu pārdod, nevis kā sauc tavu veikalu.

Te dažas lietas, ko nevajadzētu darīt –

Bieži mainīt sections nosaukumus vai shop title (meklētājprogrammas uz tādām pārmaiņām reaģē ar kavēšanos);

Rakstīt nosaukumus ar a t s t a r p ē m (smuki, bet meklētājprogrammas saprot tos kā atsevišķus burtus, nevis vārdus);

Atstāt shop title un announcement tukšus;

Izmantot shop title un announcement sākumu lai pateiktu, ka tagad tu arī tvitero vai uz kādām valstīm preces sūtīsi bez maksas.

Tas arī viss. Pagaidām.

Īsi par SEO Etsy veikaliņam

Komentēt